Loading...

Sadni materijal

Možda mi i jesmo najpoznatiji rasadnik u Srbiji, možda i najčuveniji kako mnogi kažu. Ali, ono što je sigurno, da smo najnagrađivaniji rasadnik na ovim prostorima i jedini rasadnik koji se ne bavi uvozom biljaka. Biljke gajimo u Šumadiji, u Srbiji, na zemlji predaka, na način kako su to oni radili. Puštajući ih da se bore sa prirodom , postaju vitalne i sposobne da se lako prilagode uslovima presadnje. Teško je reći sa malo reči jer imamo puno ciljeva. Na putu smo da ih i ostvarimo. Želimo da na jednom mestu pronađete sve što je potrebno da vaš vrt postane mesto vaših snova i uživanja, zdravlja i zadovoljstva.
Četinarsko drveće

Četinarsko drveće

Četinari su grupa golosemenica koja obuhvata 631 savremenu vrstu. Ime su dobili po igličastim asimilacionim organima - četinama.

Pročitaj više
Listopadno drveće

Listopadno drveće

Listopadna biljka je svaka vrsta biljke koja gubi svoje listove pred nastupajući nepovoljni period, bez obzira da li se radi o zimi ili sušnom periodu.

Pročitaj više
Žbunje

Žbunje

Žbun, šib, grm ne dostiže visinu drveća i obično kod njega nema jednog centralnog debla, jer iz korjena polazi više stabljika koje stvaraju krošnju od zemlje.

Pročitaj više
Perene

Perene

Perene je zajednički naziv za veliki broj višegodišnjih zeljastih biljnih vrsta.Radi se o ukrasnim biljkama koje mogu da žive od 3 pa sve do 30 gdoina.

Pročitaj više
Puzavice

Puzavice

Po pravilu njihovo stablo je pretežno zeljasto i tek delimično odrvenjava. Odrvenjavanje je najuočljivije kod tropskih vrsta, gde stablo dostiže priličnu debljinu.

Pročitaj više
Ukrasne trave

Ukrasne trave

Bilo da su u sredini vrta, pored jezera ili u kombinaciji sa perenama ukrasne trave privlače poglede svojim čarobnim siluetama i nežnim klasjem.

Pročitaj više
Topijarne forme

Topijarne forme

Topijarnim oblikovanjem mogu se dobiti različite figure, od najjednostavnijih, geometrijskih, kakve su kocke i kugle, pa do pravih zelenih skulptura ljudi i životinja.

Pročitaj više